Útvonal

Hová is megyünk?

START: Tervezés alatt – Helyszín: Budapest

A Budapest-Csernobil futam december/januárban kerül megrendezésre, az időtartamba beleesik január 6., az ortodox Karácsony napja. Igy miután otthon megünnepelted a katolikus Karácsonyt, az út végén vár rád a bónusz! Kinek ne lenne gyerekkori álma hogy két Karácsonyt ünnepelhessen egy télen?

A 9 napos túra 3500 kilométere alatt átutazol a magyar Alföldön, láthatod Románia vadregényes hegyeit, Moldova völgyeit, a Dnyeszteren Túli Köztársaság nem létező országát és Ukrajna hirhedt vidékeit. Szürreális tájak, ismeretlen nyelvek és emberek várnak.

CÉL Helyszín: Csernobil, Ukrajna.

Mire számíthatszt?

Budapestet elhagyva keresztülvágunk a nagy magyar Alföldön, majd Romániába belépve öt napon keresztül a Kárpátokban kóborolunk majd. Apró erdélyi falvak között autózunk, mielőtt megérkezünk az Újévi Parti helyszínére, a Hargita megyei Gyergyószentmiklósra.

Az új évben első dolgunk lesz elhagyni a Kárpátokat, majd belépünk Moldovába, azaz kétszer is belépünk, ha pontosak akarunk lenni, mert időközben ellátogatunk a szakadár Dnyeszteren-túli Köztársaságba, amely az utolsó “rendes”kommunista állam Európa területén. Meglátogatjuk a Kalasnyikov fegyvergyárat is, valamint néhány elképesztő pincészetet, majd egy hosszú célegyenes végén közelítünk útunk végcéljához, az elpusztult Csernobil-zónához. Mielőtt megünnepeljük második Karácsonyunkat és megtartjuk a Záróbulit egy egész napos túrát teszünk majd “a” zónában, megnézzük a felrobbant négyes blokkot és a néhány óra alatt kiürített -a mai napig érintetlen- Pripjaty várost, meghallgatjuk a világ eddigi legnagyobb nukleáris katasztrófájának igaz történetét.

(Szerezz magadnak egy Geiger-számlálót, mondjuk az e-bayen. Nem sok hasznát veszed, de jól mutat a képeken…)

Nézd meg a Budapest-Csernobil futam útvonalát a fenti áttekintő térképen!

Akarod tudni a részleteket? Kattints a térkép alatti linkre!Budapest-Chernobyl Run 2009 nagyobb térképen való megjelenítése