1-3 NAP, ERDELY

Haho. napok ota azzal szenvedek hogy felrakjam ide a beszamolot. Erdelybol azert nem sikerult mert meg nem volt eleg mondanivalo – utana a festoi Moldovaban nem volt net, most pedig a meg festoibb Dnyeszteren tuli Moldav Koztarsasagban van net, de tanult kollegam docx formatumban mentette el az anyagomat azt meg nem olvassa az itteni gepen levo office.

Persze ezek a dolgok nem meglepoek es nem zuhanok meg toluk – csak a szokasos kommunikacios mizeria utkozben. Meg mindig jobb mint az alban/cirill billentyuzet volt a betarcsazos nettel a Kaukazus ralin, vagy a francia/arab Mauritaniaban.
Szoval rovidre fogom, mert ujra kell irnom.


Erdelyrol (remelem) minden magyar tudja hogy egy csoda. Ujra es ujra el kell megis mondani hogy onnen kell peldat venni magyarsagbol, vendegszeretetbol, vendeglatasbol – es meg jo par dologbol. Az kulon erdekes egy ilyen nemzetkozi csapatnak elmagyarazni hogy hogy is van ez hogy itt mindenki magyar, meg ez a trianon dolog is kodos nekik. Tudjak mirol van szo de igazan nem ertik a hatteret es nem fogjak fol az elmult csaknem szaz ev torteneseit.
Nem baj, errol szivesen tartunk kiseloadast barmikor.

Elso estenk Torockoszentgyorgyon rettenetes hideg volt es gyonyoru, pazar volt a szallas es a taj. Ide meg el kell jonni sokszor kirandulni csaladdal…
30-an mentunk at a szilvesyteri helyunre, Gyergyoszentmiklosra. Mar az odaut is felejthetlenre sikeredett, akkor meg komoly ho volt mindenhol, az elso este is pazar volt. Sajnos komoly felmelegedes jott es atvette az uralmat a sar. De vendeglatoink kitettek magunkert ugyhogy ez nem panasz, az idojarasra ugyis felesleges panaszkodni.


A csapat oke. Nemetjeink, Waltraud es Thomas mar Magyarorszagon elakadtak es kifogyott a benzinjuk, amugy mindenki beert, kiert, odaert. Voltak meglepetesembereink is, befutott Grzegorz egyenesen Poznanbol egy alvassal, a GRoby team kiegeszitve Marics baratnonkkel 11 ora alatt Pestrol. Kisse meg is hatodtunk.

Masnap offroadozgatas es keszulodes volt, beiktattunk egy remek megallot a Basa fogadoban, egy meg remekebbet Pall Antal fazekasmesternel Korondon – nem unatkoztunk. Es akkor meg nem is volt szo a Trabantos angolokrol akik mindenhova utolertek pedig nem talaltak 6 voltos aksit vagz Karcsirol aki mindenhol feltalalja magat, ugy navigalt lengyel csapattarsanak hogy nem hozott szemuveget es nem latott szinte semmit… Sztori az van boven, de ez nem az a terjedelem ahol mindenre kiterhetnek. Meg ekezet sincs…


A bulirol nehez lesz meselni mert nincsen olyan tanu aki objektiven tud beszamolni a tortentekrol. Volt egy kis table dance (a mi reszvetelunkkel persze) meg sok-sok etel ital, meg 3 meteres maglya. Helyi ido szerinti ejfel, magyar ejfel, grrenwichi ejfel, szekely himnusz, magyar himnusz, angol himnusz, lengyel himnusz, nemet himnusz – no meg sultmalac es tarsai bosegesen. Nem volt ok panaszra.


Masnap – az volt. Kicsit kirandultunk, de inkabb doglottunk es rapihentunk a masodikai tovabbindulasra.